Ben jij een starter en wil je zelf aan de slag? Lees dan hier verder>>

Aaaah alles is anders in MailChimp!!!

Aangepast op: 15 nov 2021

Als je MailChimp al een tijdje niet hebt gebruikt en je zou inloggen dan is het een wereld van verschil. Qua opmaak, maar ook qua menu structuur. En last but not least de nieuwe functies.

Customer Journey

Naast de klassieke automations zijn er nu klant reizen. Automations zijn wat weggestopt en zal vermoedelijk op termijn verdwijnen. Hier kan je op een visuele manier een automation bij elkaar klikken. Maar de grote wijziging is dat je nu kan anticiperen op het gedrag van de ontvanger. Iets wat echt een gemis was in MailChimp. En waardoor veel mensen eerder kiezen voor Active Campaign. Soms loont het dus om even te blijven hangen bij je vertrouwde programma.

Op mijn online leeromgeving vind je meer video’s en wil ik nog dieper ingaan op deze vernieuwde manier van werken.

Social Posts

Met social post kan je berichten aanmaken die op je social media kanalen worden getoond. En ook hier kan je statistieken van bekijken. Een heel interessante ontwikkeling.

Pop-up

Zelf gebruik ik al een tijdje een pop-up van MailChimp en ik krijg wekelijks nieuwe aanmeldingen. Je haat ze of je houd er van wil ik bijna zeggen. Vooral op mobiel zijn ze niet fijn. Het is dus een afweging die je kan maken. Zet hem zeker aan met wat vertraging (20 seconden) zodat je bij binnenkomst op je pagina niet gelijk een pop-up voor je neus krijgt.

Website, mobiele website en landingspagina’s

Deze heb ik niet behandeld vanwege de beperkte tijd en het animo wat mijn klanten hier voor hebben. Daarnaast heb ik vraagtekens bij het willen hebben van een website via MailChimp en hosting via MailChimp. Daarnaast en zeker niet onbelangrijk staan de servers van MailChimp in Amerika en valt wat je er op zet onder Amerikaanse regelgeving.

Nieuwe bouwer

Ik heb nog geen kans gezien om me goed te verdiepen in de nieuwe bouwer. Dat hoop ik binnenkort te doen. Ik heb het heel kort uitgeprobeerd maar het is wel weer een hele leercurve. En ik had ook niet het gevoel dat alle opties die ik had nu al ingebouwd zitten in de nieuwe bouwer (builder).

Nog even een tip. Als je de Gutenberg editor van WordPress gewend bent. Dat werkt nu in de nieuwe bouwer ook zo. Klik op het plusje en je kan een nieuw blok kiezen.

Neem een rustig moment en probeer het binnenkort eens uit. Ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze vernieuwingen.

Reacties (2)

  • Ha Sandra, fijn zeg, wat uitleg over de veranderde Mailchimp. Het was idd zoiets van ‘Aaaaaaah, alles is anders… en nu?!?’ Ik ga het doornemen! Dankjewel!
    Carine

    • Sandra Gortemaker

      Hoi Carine, ja het is wat he. Heb je het net allemaal onder de knie. Gaan ze weer alles aanpassen. Als je ergens extra uitleg over wil. Laat maar weten. Maak er graag een blog en/of instructievideo voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vul een zoekterm in:

Meer uit MailChimp halen?

volg een training of 1-op-1 sessie

De data voor de gezamenlijke sessies moeten nog gepland worden. Maar je kan altijd opnemen als je interesse hebt.

Laat me vooral weten of je een 1-op-1 zou willen, online, of in een groep.

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.