Ben jij een starter en wil je zelf aan de slag? Lees dan hier verder>>

Bouw een zoekresultatenpagina

Onderwerp:
Aangepast op: 1 dec, 2022

Het bijhouden van de zoekresultaten in jouw website levert heel veel inzichten op. In dit blog een uitleg hoe je zelf een zoekresultaten pagina kan bouwen met de YOOtheme bouwer.

YOOtheme bouwer

Ik maak al tien jaar gebruik van YOOtheme templates voor al mijn website. Ik ben meer een fan, ik heb geen aandelen, tot zover de disclaimer 🙂 Wil je zelf bezig het bouwen van je website of het verder uitbreiden met pagina’s? Houd dan rekening met je branding en het grafisch ontwerp van je pagina. Meer lezen over WordPress ontwerp kan op deze pagina.

Waarom een zoekfunctie gebruiken in je website?

Een zoekfunctie draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website. Zekere als je veel content (pagina/berichten) hebt geplaatst. Gebruik je een aparte zoek plugin dan krijg je ook betere resultaten dan de standaard zoekfunctie van WordPress. Momenteel gebruik ik WP Search (van de bouwers van de Complianz en Easy SSL plugins).

Je krijgt ook inzicht in wat men zoekt op je website. Als je deze functie prominent gebruikt in je website dan zal hij ook door je bezoekers gebruikt worden. Dus niet veel tijd in gaan stoppen en dan uit het zicht laten. Zet een link naar de zoekpagina in je menu, footer en gebruik eventueel een zoek widget naast je blog berichten.

Hoe maak je een zoekpagina en een zoekresultaten pagina?

Dat kan je in deze video bekijken. Ik gebruik hierbij de template optie binnen YOOtheme en de bibliotheek van voorbeelden. Heb je nog vragen dan kun je ze hieronder stellen. Heb je een ander thema, zoek dan in Google of jouw template dit ook kan.

Lees verder over WordPress en wat je er mee kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.