Er gebeurt iets raars met mijn MailChimp template

Aangepast op: 30 nov 2022

Gebeurt er iets geks met je template en kan je maar niet achterhalen waar de fout zit? Grote kans dat je een plaatje in een tekstblok hebt geplaatst.

MailChimp is een online programma waarmee je nieuwsbrieven kan ontwerpen en versturen. Meer MailChimp blogs lezen? Je kan ze vinden op deze overzichtspagina

Geschatte leestijd: 2 minuten

Mijn nieuwsbrief is helemaal uitgerekt

Dan heb je waarschijnlijk een afbeelding geplaatst die breder is dan 600 pixels. Plaats een foto altijd in een image block. Deze blokken krijgen in de code een aantal eigenschappen mee waardoor de foto in het blok ook mooi mee schaalt met het formaat van de foto.

Maak het ontwerp niet breder dan 600 pixels

Het is raadzaam om je ontwerp binnen de 600 pixels te houden wil je het op alle beeldschermen (e-mailclients en apparaten) goed tonen. Daarnaast is het goed te weten dat de meeste mensen hun mobiel gebruiken om hun mailtjes te lezen. Wil je het zeker weten kijk dan in je E-mail Campaign Reports. Wil je op safe spelen kies dan altijd voor een 1 koloms.

Test je nieuwsbrief met de inbox inspector (tokens kopen) of open hem op verschillende apparaten om te kijken of het goed uitziet. Er zijn heel veel verschillende e-mailclients en apparaten en met de inbox inspector heb je wel meer opties als je het echt zeker wil weten. Er is ook een app van MailChimp, installeer deze op je mobiel en/of tablet.

Optisch breder maken

Je kan je nieuwsbrief ook optisch breder doen laten lijken door te kiezen voor een ‘full-width’ template te kiezen. Zie hieronder het verschil. Je kiest deze onder de basic templates.

Reacties (6)

 • Bij mijn mailchimp gebeurt iets vreemds. Ik stuur al een tijdje nieuwsbrieven via mailchimp maar nu klopt de plaastnaam en postcode van ons bedrijf ineens niet meer… Ik heb het gecontroleerd bij profiel en inderdaad gek genoeg stond daar ineens een andere plaatsnaam en postcode maar nu ik dit weer goed gewijzigd heb blijft het foutief onderaan de nieuwsbrief staan. Nieuw brief gemaakt maar het blijft fout….

  • Studio Sandra Gortemaker

   Hallo. Het klinkt alsof de auto aanvul aanheeft gestaan. Dat herkent je browser invulvelden en vult die automatisch in. Als je dan al naar beneden scrollt en opslaat, heb je geen idee dat dit per ongeluk veranderd.
   Of je werkt met meerdere audiences. En per audience moet je een de gegevens invullen. De merge tags onderaan halen de informatie op zodra je een audience koppelt. Lees ook: https://mailchimp.com/help/change-audience-name-defaults/

 • Mijn nieuwsbrief is op mobieltjes niet goed leesbaar. De tekst is te breed.Nu heb ik via content, edit design, mobile styles het één en ander geprobeerd maar de tekst blijft te breed. Weet jij hoe ik dit kan oplossen?
  Alvast bedankt voor een reactie.
  Mvg,Aster Maaskant (vrouwelijk ondernemer en Visum Specialist VS) bij Go West Visa

  • Studio Sandra Gortemaker

   Hallo Aster
   Vaak komt dit door een afbeelding in het een tekstblok. Het tekstblok schaalt de plaatjes niet kleiner. Als deze dus groter is dan 560 (600 min witruimte) dan trekt deze je hele nieuwsbrief breed. Gebruik een image block om afbeeldingen te plaatsen. Als het dit niet is dan heb je misschien een html tabel gebruikt, waar je ook een breedte in hebt gesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vul een zoekterm in:

Meer uit MailChimp halen?

volg een training of 1-op-1 sessie

De data voor de gezamenlijke sessies moeten nog gepland worden. Maar je kan altijd opnemen als je interesse hebt.

Laat me vooral weten of je een 1-op-1 zou willen, online, of in een groep.

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.