Gebruik je RSS feed om je abonnees op de hoogte te brengen

e-mailmarketing-RSS-feed

Automatisch een mail naar je abonnees op je MailChimp lijst na elk nieuw blog. Het is mogelijk met een RSS feed vanuit WordPress en de RSS feed en een campagne van MailChimp.

Afgelopen maand heb ik voor een klant een aanpassing gemaakt in de RSS feed van hun WordPress website. Ze gebruikte de feed al een tijdje maar vond de opmaak niet mooi.

De RSS feed van je WordPress website heeft een standaard opbouw en als je hier niet tevreden hebt kan je een door middel van een plugin of het maken van een apart pagina-template deze aanpassen naar eigen smaak.

Afbeelding van je blog automatisch in je nieuwsbrief plaatsen

In dit geval heb ik gekozen voor een plugin Featured Images in RSS & Mailchimp EmailHiermee kan je aangeven hoe je de Featured Image (uitgelichte afbeelding) wil gebruiken in je nieuwsbrief. Je kan met de gratis versie de grote, uitlijning en witruimte bepalen. Vervolgens vink je in MailChimp bij de setup aan “Resize RSS feed images to fit template“. Meer opties en informatie over de RSS feed zelf vind je in het kennisbank van MailChimp zelf.

Dit werkt dus niet met plaatjes die je in de tekst zet alleen met de uitgelichte afbeelding.

Aanpassen van de extra teksten boven en onder het blog

Als je gebruik maakt van de SEO Yoast plugin dan komt er automatisch een tekst onder je blogs te staan: ‘The post %%POSTLINK%% appeared first on %%BLOGLINK%%.’ Deze kan je verwijderen of aanpassen bij de SEO plugin zelf. Deze vind je onder het menu item “geavanceerd”

 

Controle versus tijdwinst

Er zijn een aantal dingen in te stellen bij MailChimp waardoor je nog wat meer controle hebt over het tijdstip van verzending. Bij het aanmaken van een nieuwe RSS campagne vind je onder setup een aantal keuzes. Je kan de dag en het tijdstip kiezen. Als er geen nieuw blog is wordt er ook niks verstuurd. In principe heb je op deze manier geen omkijken meer naar je nieuwbrief.

Nadeel is dat je geen controle hebt over wat er verstuurd wordt. Alles wat je publiceert komt ook in je feed. Je kan daar rekening mee houden door de een bepaald blog in te plannen i.p.v. direct te publiceren. Een half af blog wordt nl ook meegestuurd. Zou je een blog opnieuw onder de aandacht willen brengen dan moet je ook hier van de datum aanpassen wil je deze mee laten gaan in de RSS feed.

Je zou ook nog de SEO news plugin (niet gratis) kunnen gebruiken om een eigen selectie te maken van artikelen.

Daarnaast moet je ook heel consequent het zelfde formaat foto’s uploaden bij je blog wil je er een mooie strakke nieuwsbrief uit sturen.

Wil je elke week/maand wisselen met een mooie persoonlijke intro dan is de RSS feed niet geschikt.

 

Handleiding RSS nieuwbrief maken

MailChimp heeft een handleiding geschreven en geeft wat meer achtergrond informatie, deze vind je hier >>

 

RSS feed van een bepaalde categorie

Wat wel een mooie toepassing zou kunnen zijn is het gebruik van categorieën binnen je WordPress blog. Hier kan je de feed van een categorie gebruiken en abonnees alleen de updates sturen vanuit een bepaalde categorie. Bijvoorbeeld: https://www.sandragortemaker.nl/category/wordpress/feed/ . Dit is heel geschikt als je zou willen segmenteren en je abonnees ook bepaalde voorkeuren hebben aangegeven.


Studio Sandra Gortemaker

Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagen tussen 10:00-16:00. Bel 06 - 531 90 681 Mijn voorkeur gaat echter uit naar e-mail. Stuur een e-mail

Let op:

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anonieme IP) statistieken bij te houden. Bekijk ook het Privacy & Cookiebeleid

Contact

06 - 531 90 681
info@sandragortemaker.nl
Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44
8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle
%d bloggers liken dit: