Grafisch ontwerp laten omzetten naar een MailChimp nieuwsbrief – deel 1

e-mailmarketing-mailchimp-ontwerp

Het is mogelijk om je eigen grafisch ontwerp om te laten zetten naar een MailChimp template voor je nieuwsbrief. Er zijn echter wel wat aandachtspunten om teleurstelling te voorkomen.

Voor de meeste grafisch ontwerper die niet gewend zijn om voor het web te ontwerpen is het soms best lastig om een mooi ontwerp voor het web te maken. Online werkt het net wat anders dan opmaak voor een magazine of een pdf nieuwsbrief. En html voor e-mail nieuwsbrieven heeft nog meer beperkingen dan html voor websites.

Daarnaast is er nog een kosten overweging te maken want een basic versie uitwerken naar een eigen ontwerp is goedkoper dan een template (code your own) op maat. Om je een idee te geven, een template vanuit de basic templates die MailChimp aanbied maak ik in zo’n drie uur tijd.

Bij een template op maat moet je al gauw denken aan minimaal tien uur. Uiteraard moet je alles relatief zien. Als jouw fantastische maatwerk template nieuwe klanten oplevert dan is het zo weer terug verdiend.

Simpele bouw of maatwerk?

Om te beoordelen of jouw ontwerp gemaakt kan worden met een basis template als basis heb ik eerst je ontwerp nodig. Op dit ontwerp zal ik je feedback geven. Zonodig bouw ik hem eerst op als basic template om te laten zien in hoeverre het ontwerp te maken is met de basic optie. Op basis hiervan kan je kiezen om hier mee door te gaan of extra uren te besteden aan maatwerk.

Het bouwen van maatwerk templates besteed ik uit aan een collega webdesigner.

In volgende blogs wil ik dat laten zien door gebruik te maken van de

 

 

Ook interessant (gevorderden)

https://mailchimp.com/resources/guides/mailchimp-for-designers/html/

http://kb.mailchimp.com/campaigns/design/limitations-of-html-email

 


Studio Sandra Gortemaker

Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagen tussen 10:00-16:00. Bel 06 - 531 90 681 Mijn voorkeur gaat echter uit naar e-mail. Stuur een e-mail

Let op:

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anonieme IP) statistieken bij te houden. Bekijk ook het Privacy & Cookiebeleid

Contact

06 - 531 90 681
info@sandragortemaker.nl
Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44
8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle