Achtergrond afbeeldingen in MailChimp

e-mailmarketing-mailchimp-ontwerp

Bij MailChimp kan je kiezen voor een afbeelding met tekst en buttons er overheen. Deze afbeelding zal hij helaas niet bij iedereen tonen.

Zoals ik al in een eerder blog melde kan je hele mooie ontwerpen maken voor een online nieuwsbrief maar is er geen garantie dat deze bij iedereen het zelfde overkomt. Het kan zijn dat de een wel de afbeelding ziet en de ander niet. Dit komt omdat niet elke browser of e-mailclient dit kan tonen.

Vaak ziet het er op een Mac en iPhone en bij web gebaseerde e-mailprogramma’s wel heel mooi maar toont hij het in outlook of office 365 niet .

 

Achtergrondafbeeldingen met tekst er over

Het is dus mogelijk in MailChimp maar niet alle e-mail clients tonen dit en dan ziet jouw lezer helemaal geen header maar een achtergrond kleur als fallback (dat betekend dat hij terugvalt op een kleurvlak). Deze kleur kan je dan vaak wel opgeven.

De keus is aan jou. Als jij weet (raadpleeg je statistieken) dat de meeste lezers wel het plaatje te zien krijgen dan is dit een optie. En anders, niet doen! Een andere optie zou kunnen zijn twee verschillende nieuwsbrieven te maken en naar verschillende segmenten te sturen op basis van hun e-mailclient. Maar helemaal waterdicht zal dit niet zijn, want de ene keer open ik mijn mail op mobiel en de andere keer als ik achter mijn laptop zit.

Hieronder een voorbeeld waarbij ik gebruik heb gemaakt van de Litmus inbox checker (hier koop je in MailChimp tokens voor). Ik heb voor deze 13 e-mailclients een test gedaan. Je ziet dat het uit maakt wel e-mailprogramma je gebruikt, maar ook wel besturingsysteem en/of welke browser. Dat maakt het dus ook zo lastig, zo niet onmogelijk om een nieuwsbrief die er overal hetzelfde uit ziet. Ik denk dat je dat idee moet los laten en moet afwegen wat in het voordeel werkt van jouw boodschap.

 1. Desktop
  Outlook 2007 (toont geen afbeelding)
  Outlook 2010 (toont geen afbeelding)
  Outlook 2015
 2. Mobile
  iPad
  iPhone 6
  Android Gmail
 3. Web-based (online mailprogramma)
  AOL (Chrome)
  Gmail (Chrome)
  outlook.com (Chrome) (toont geen afbeelding)
  Yahoo! (Chrome
  Office365 (Firefox)
 (toont geen afbeelding)
  Gmail (IE)
  Office365 (IE)(toont geen afbeelding)

Voorbeelden van een MailChimp nieuwsbrief met achtergrondafbeeldingen

Hieronder zie je 4 afbeeldingen

 1. desktop (je laptop)

desktop achtergrondafbeelding MailChimp

 1. mobile (online versie op mobiel)

mobile achtergrondafbeelding MailChimp

 1. in outlook 2007 (e-mailprogramma) – oranje vlak ipv afbeelding

outlook-2007 achtergrondafbeelding MailChimp

 1. in outlook 2015

outlook-2015 achtergrondafbeelding MailChimp

 

Eigen huisstijl font, maak gebruik van een plaatje

Hieronder een voorbeeld van een huisstijl beeld. Omdat Miranda dit in haar eigen huisstijl wilde tonen en toch tekst over een afbeelding, heeft ze er voor gekozen om het beeld inclusief tekst te plaatsen als plaatje. Dit is een prima tussenweg.

tekst over een afbeelding in mailchimp

 


Studio Sandra Gortemaker

Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagen tussen 10:00-16:00. Bel 06 - 531 90 681 Mijn voorkeur gaat echter uit naar e-mail. Stuur een e-mail

Comment

 • Is er helemaal geen mogelijkheid dat je zeker bent dat de achtergrondfoto bij iedereen zichtbaar is. Bijvoorbeeld door een professioneel pakket van mailchimp te gebruiken ?

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op:

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anonieme IP) statistieken bij te houden. Bekijk ook het Privacy & Cookiebeleid

Contact

06 - 531 90 681
info@sandragortemaker.nl
Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44
8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle