Hoe toon je berichten op je WordPress website

Aangepast op: 23 jan, 2023
Onderwerp:

In WordPress kan je berichten aanmaken, maar deze worden niet altijd direct getoond op je website. Wil je weten hoe je deze zichtbaar maakt op je website?

Staat de blogfunctie van jouw WordPress website nog niet goed ingesteld? In deze video leg ik uitgebreid uit hoe je dat zelf kan aanpassen.

In 3 stappen je blogfunctie aanzetten

stap 1 – Maak een pagina aan en noem deze Blogs

Stap 2 – Zorg dat deze pagina in het menu staat

Stap 3 – Ga naar Instellingen>Lezen

Wil je beter gevonden worden op het world wide web dan is bloggen een goede marketing tool om beter zichtbaar en beter vindbaar te worden. Gebruik je deze functie nog niet op je website en wil je die zelf aanzetten? Bekijk dan de video.

Ben je meer van de stappenplannen volg dan deze stappen

In 3 stappen je berichten laten zien op je website

stap 1 – Maak een pagina aan en noem deze Blogs

Uiteraard mag het ook een andere titel krijgen. Controleer eerst of je niet al zo’n pagina hebt. Dan kan je stap 1 overslaan. Dit is een lege pagina en deze blijft ook leeg. Hier komen straks de blogs op binnen. Met de instellingen van je thema kan je deze dan qua layout aanpassen. Denk hierbij aan een 1 koloms of 4 kolommen. Titel onder of boven het plaatje. De grote van de afbeeldingen. En als het een optie is, of je rechte rijtjes wil of juist masonry (verticale bakstenen) stijl.

Stap 2 – Zorg dat deze pagina in het menu staat

Ga in je dashboard naar Weergave> Menu’s. Zie video voor het toevoegen van een pagina aan je menu.

Stap 3 – Ga naar Instellingen>Lezen

Je kiest hier op welke pagina de blogs mogen verschijnen. Selecteer hier de blog pagina die je net hebt aangemaakt. Laat je homepage instellingen staan. En klik op opslaan.

Nu zullen je berichten tonen op de pagina die jij hebt geselecteerd. Ziet het er nou nog niet zo mooi uit, haal deze pagina dan tijdelijk uit je menu. Dan kan je in je eigen tijd er voor zorgen dat je alle berichten rustig na kan lopen. Zorg dat je bij elk bericht het volgende toevoegt:

  1. Een uitgelichte afbeelding
  2. Een intro tekst
  3. Een ‘lees meer’ knop

Controleer ook bij Instellingen>Media of de thumbnail instellingen goed staan. Let op, pas dit alleen aan als je zeker weet dat dit niet de andere foto’s van je website beïnvloed. Weet je het niet zeker, raadpleeg dan de degene die je website heeft gebouwd. Bouw je de website in eigen beheer, neem dan contact me mij op: 06 531 90 681 of studio@sandragortemaker.nl

Als je pagina er dan nog steeds niet toonbaar uitziet kan je het beste contact opnemen met je webbouwer/designer. Heb je een thema gekocht, zoek dan in de handleiding of er niet bepaalde instellingen gedaan moeten worden.

Nog meer tips lezen voor WordPress?

Reacties (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.