Hoe ziet mijn lezer de MailChimp nieuwsbrief

e-mailmarketing

Iedere nieuwsbrieflezer gebruikt weer wat anders. Welke e-mailclient er wordt gebruikt kan je achterhalen in je de lijst statistieken.

Hoe je deze vindt? Login op MailChimp en ga naar je lijst. Klik je op je lijst, dan op ‘stats’ en dan op ‘overview’, scroll dan naar beneden totdat je een overzicht ziet zoals hier beneden:

lijst-statististieken

Bij mijn lijst kan ik zien dat deze vooral op desktop word geopend. Een iPad valt ook onder ‘Mobile’.

Deze statistieken komen tot stand doordat de afbeeldingen worden gemeten. Op iOS (mac besturingsysteem) worden plaatjes standaard geopend en bij anderen niet. Daardoor kunnen die cijfers hoger uitvallen. Als de plaatjes niet worden geopend dan word er ook niet gemeten, dat kan een wat vertekend beeld in de statistieken geven.

Stel dat ik nu zou willen testen dan kan ik tokens kopen voor een ibox check voor deze e-mailclients ipv voor bijna 30 verschillende. Elke test voor elke client kost nl 1 token.

Je kan dit terugvinden bij de preview mode, rechts boven in.


Studio Sandra Gortemaker

Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagen tussen 10:00-16:00. Bel 06 - 531 90 681 Mijn voorkeur gaat echter uit naar e-mail. Stuur een e-mail

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op:

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anonieme IP) statistieken bij te houden. Bekijk ook het Privacy & Cookiebeleid

Contact

06 - 531 90 681
info@sandragortemaker.nl
Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44
8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle