Ben jij een starter en wil je zelf aan de slag? Lees dan hier verder>>

Linkbuilding

Linkbuilding, linkjes van en naar jouw pagina’s geven je website een hogere nieuwswaarde. Deze manier van werken past binnen een goede SEO strategie. Het is niet ingewikkeld en je kan er direct mee beginnen.

Als je beter gevonden wil worden in Google dan is het belangrijk om Google te laten weten dat jouw pagina’s bestaan. Dat doe je onder andere met deze linkbuilding strategie.

Interne linkjes

Als je binnen je eigen website linkt van de ene naar de andere pagina heten deze interne linkjes. In mijn blog over cornerstone pagina’s ga ik er wat dieper op in. Wat belangrijk is bij linkbuilding, is dat je een aantal pagina’s, de belangrijkste aanvinkt als hoeksteen. Alle andere pagina’s en berichten linken terug naar deze pagina. Vergeet dus niet bij elk nieuw blog of bij elke nieuwe pagina, linkjes toe te voegen naar eerder geschreven content. Het verhoogd de nieuwswaarde van je pagina.

Zorg ook dat er een link vanaf je homepage is naar de nieuwe blogs, niet alleen vanaf een categoriepagina.

Yoast SEO tool

Linkbuilding
SEO tool om o.a. linkbuilding te verbeteren

Ik raad je aan om met de Yoast SEO tool te gaan werken, deze helpt je goed op weg om zelf je pagina’s te optimaliseren, te verbeteren. Als je deze hebt geactiveerd zie je direct in je pagina en berichten overzichten hoeveel interne en externe linkjes er zijn. En waar er dus nog werk aan de winkel is.

Je zou er ook om kunnen vragen als het om een website gaat die ook in het verlengde ligt van jouw dienstverlening. Het moet gaan om kwalitatief goede en betrouwbare linkjes. Het beste is dat andere mensen uit zichzelf een link naar je website maken.

Wil je echt goed bezig met SEO, kies dan voor de premium tool. Je krijgt toegang tot veel video uitleg en in de tool zelf komen hele handige extra’s erbij. Zoals suggesties voor keywords.

Extern linkjes

Er zijn twee soorten externe linkjes. De linkjes die een andere website naar jou maakt (die zijn het beste) en de linkjes die jij maakt naar een website. Bijvoorbeeld bij bronvermelding. Linkjes vanaf social media tellen niet mee in de SEO ranking maar wel in de vindbaarheid en zichtbaarheid. Zeker niet onbelangrijk om jouw blogs online te delen via social media kanalen. Meer hierover vind je op de website van Yoast.

Vermeld daarom bij social media ook weer de link terug naar de blogpost. Verder is het ook zinvol om een reactie achter te laten op de blogs van anderen, zeker als die gerelateerd zijn aan jouw vakgebied.

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onderwerp:
Aangepast op: 1 dec, 2022

Heb je nog een vraag n.a.v. dit blog?

Sandra Gortemaker is werkzaam als grafisch ontwerper, webdesigner en adviseert in deze hoedanigheid over marketing. Het juist inzetten van je website en nieuwsbrief verhoogt je leads.

Meer omzet uit je website?

Doe mee met het 3 maanden traject

De eerste groep is inmiddels gestart.

Vanaf begin december kan je je opgeven voor de groep van januari 2023.


Vul een zoekterm in:

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.