Ben jij een starter en wil je zelf aan de slag? Lees dan hier verder>>

Linktree of mobiel vriendelijke pagina’s

Onderwerp: ,
Aangepast op: 30 nov, 2022

Op Instagram kan je maar één link in je bio zetten. En verder worden er geen linkjes toegestaan. Je kan ze er wel inzetten, maar ze worden niet omgezet naar een linkjes. Heel onhandig. Linktree speelt hier heel handig op in. Maar heb je Linktree echt nodig?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Voor mij is het misschien makkelijk praten maar ik denk dat je Linktree niet nodig hebt. Je kan een aparte pagina aanmaken op je website en hier ook buttons plaatsen zoals ik hier heb gedaan: https://www.sandragortemaker.nl/instagram/ Vervolgens check je alle pagina’s waar je naar toe doorverwijst. Zijn ze goed zichtbaar op mobiel? Laden ze snel in. Wat zou ik kunnen aanpassen. Kan ik delen uitzetten voor mobiel? Houd de pagina’s simpel en doelgericht. Dan heb je naar mijn idee geen landingspagina’s van Linktree nodig.

Maak een pagina met alleen maar buttons / knoppen

Een oplossing is het maken van een aparte pagina op je website zodat je op een mobiel makkelijk door kan klikken naar een top 3 van pagina’s. Meer kan ook natuurlijk. In de video hieronder leg ik uit hoe je dit makkelijk kan doen in de YOOtheme paginabouwer. Ik gebruik YOOtheme Pro (premium) als thema voor WordPress. Hiermee kan ik binnen bestaande pagina’s specifiek delen aan en uit zetten voor mobiel. Check of jouw thema dit ook kan!

Je maakt dus een nieuwe pagina aan, en daar zet je alleen knoppen op.

Mobielvriendelijke pagina’s

Je kan, zoals ik in de video laat zien een aparte pagina aanmaken met alleen buttons. Deze verwijzen vervolgens naar de andere pagina’s. Maar ook deze pagina’s moet je nakijken. Heb je nog geen responsive theme (een thema wat automatisch aanpast voor tablet en mobiel), dan zou ik daar mee starten. Ook voor je ranking in Google is het belangrijk dat je pagina’s geschikt zijn voor mobiel.

Heb je wel een thema wat geschikt is voor mobiel en tablet? Loop deze dan na, en pas ze zo nodig aan.

Website bezoekers

Een ander nadeel van Linktree is dat je bezoek naar je website misloopt als je binnen Linktree contactpagina’s en andere pagina’s aanmaakt. Voor je vindbaarheid is het goed dat je veel verkeer naar je website hebt. Dit geeft bij Google aan dat je website “populair” is.

Statistieken

Er zijn extra features, zoals statistieken, formulieren, donateren en doorlinks naar MailChimp. Maar hier betaal je voor en dan kan je dit geld beter uitgeven aan een premium WordPress thema.

Een andere betaalde feature bij Linktree zijn de statistieken, maar deze heb je ook al via je eigen kanalen en voor je website zelf.

Deze informatie haal je uit je statistieken. Misschien heb je een speciale plugin hiervoor, dan zie de statistieken in je dashboard staan. Maar je kan ook inloggen op je Google Search Console. En de specifieke url (in mijn geval https://www.sandragortemaker.nl/instagram/) opzoeken en daar informatie over bekijken.

In Google Analytics ga je naar het tabje Aquisitie en dan naar sociaal.

En in je Instagram app ga je via je profiel naar de statistieken of je klikt onder een specifieke post op je statistieken.

YOOtheme paginabouwer

Dit stukje is speciaal voor de ondernemers die het YOOtheme thema gebruiken. Of nog op zoek zijn naar een nieuw thema. Via een online training kan jij hier ook mee aan de slag.

Met een pagebuilder kan je vrij makkelijk een pagina bij elkaar klikken en slepen. Met de YOOtheme builder is het ook mogelijk om bestaande pagina’s aan te passen voor mobiel. Door bepaalde instellingen aan te passen zoals je in de video hierboven zag. Maar je kan ook bepaalde elementen uitzetten op mobiel. En dan kan je redelijk snel de gewenste aanpassingen doen.

Heb je een template wat gebruik maakt van UIkit class namen dan kan je die gebruiken om bepaalde blokken op zichtbaar en onzichtbaar te zetten. In onderstaande video gebruik ik de classes uk-hidden@s en uk-visible@s

Photo by Paul Hanaoka on Unsplash

Nog meer handige tips over ontwerpen in WordPress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.