And as we let our own light shine…

Een paar jaar terug heb ik een poster gemaakt met aan de ene kant een quote van Marianne Williamson die mij heel erg aansprak. En aan de achterkant een opsomming van de online marketing diensten die ik aanbied. Bij het opruimen kwam ik nog weer een doosje tegen en nu hangt ie weer aan de muur. Ik heb er dus ook nog een paar om weg te geven…

Ik ben waarschijnlijk compleet aan de haal gegaan met waar Marianne Williamson over sprak. Maar wat ik uit die tekst haal, -voor mijzelf- is dat je een ander verder kan helpen met jouw kennis en dat je echt wat te vertellen hebt. Niet alleen op jouw werkgebied maar vooral als persoon met alle kennis en ervaring die je in jouw leven hebt opgedaan. Dat je vanuit de wens om er voor een ander te zijn ook het juiste advies kan geven of over een drempel van angst kan halen. En dan daarna iemand te zien schijnen, hoe mooi!

Mocht je de tijd hebben dan zou ik je aanraden om een wat van haar te lezen of te bekijken.

Elke keer als ik nu naar deze poster kijk dan komt bij mij de gedachte op: ‘En als we nu allemaal eens uit die angst stappen. Uit het denken dat we niet goed genoeg zijn, dat we niks te vertellen hebben. Maar in het licht gaan staan, en het laten schijnen en zo een kettingreactie veroorzaken, waarin we elkaar versterken en steunen.’ Hoe mooi zou dat zijn!

Jij hebt wat te vertellen

Inderdaad, anders was je geen ondernemer geworden. Ben je nog niet overtuigd, ga dan eens na wie jij al hebt kunnen helpen met jouw dienst en product. Wees niet te bescheiden en deel dat. Schrijf er een blog over, vraag een aanbeveling. Vertel het verhaal op je website zodat de mensen die nog op zoek zijn overtuigd raken van jouw kunnen.

Maak een mooie over mij pagina, laat weten waar je voor staat en wat jouw drijfveren zijn. Plaats de ervaringen van je klanten op je website, je mag er best trots op zijn. Laat zien wat je al gedaan hebt en maak een portfolio pagina of een case pagina. En als je van schrijven houd en/of het gaat je makkelijk af, begin met bloggen. En waar men misschien wel het meest tegen op ziet, begin met vloggen. Iedereen heeft die zelfde angst en wil niet met een foto op de website, of in een video verschijnen. Maar gaat het maar gewoon eens doen!

In veel van mijn projecten gaat het lang niet altijd over de website maar ook over wie je bent en wat je voor een ander wilt betekenen. Ik hoor me vaak zeggen dat ik een ambassadeur voor iemand moet kunnen zijn. En vanuit dat gegeven kijk ik ook automatisch verder dan het technisch in elkaar zetten van een website.

Ik wil echt er voor zorgen dat jouw dienst en product onder de aandacht komt. Met regelmaat weet ik mensen er van te overtuigen om toch te gaan bloggen, niet omdat dit voor je online vindbaarheid zo goed is (want dat is het wel), maar omdat ik vind dat je wat te delen hebt.

Als je online marketing nu eens zou zien als het simpelweg delen van jouw enthousiasme voor jouw vak, jouw dienst, dan weet ik zeker dat je er met veel meer motivatie tijd voor vrij maakt.

Marianne for president

Het is dat ik niet in Amerika woon maar anders zou ik voor haar kiezen op de komende presidentsverkiezingen >>

Wil jij ook zo’n poster?

Voor degene die nog een exemplaar willen, stuur me even een bericht of kom er een halen in de Creatieve Coöperatie.

Disclaimer:

Indertijd dacht ik dat tekst door Mandela was geschreven, en heb ik zijn naam er onder gezet. Voor deze blog heb ik even haar naam er in gezet. In de gedrukte exemplaren staat dus de ‘verkeerde’ naam. Maar een beetje creatief met zwarte markers en witte krijtstiften…

Strategie


Studio Sandra Gortemaker

Studio Sandra Gortemaker richt zich op vrouwelijk ondernemers die graag ondersteuning willen in hun online marketing. Ik help je bij het opzetten van je WordPress website, landingspagina en/of salespagina en je MailChimp campagnes. Ik ben hierin jouw sparringpartner en coach.

Contactgegevens

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle

%d bloggers liken dit: