Online beter vindbaar worden

seo-tool-Yoast

Ik ben altijd wel bezig met de vraag hoe ik mijn dienstverlening kan verbeteren. En daarnaast hoop ik natuurlijk dat de website die ik gebouwd heb goed scoort in Google.

Van de week heb ik een leuk gesprek gehad met Rutger Steenbergen van SEO Zwolle. Informatief en ook inspirerend. Zo hebben we het gehad over de manieren waarop je jouw website beter vindbaar kan maken, wat vaak blijft liggen en wat de quick wins zijn. Verbeterpunten die jij als eigenaar van een website heel makkelijk zelf kan doen.

Vandaar dat ik komende tijd wat meer ga bloggen over WordPress, vindbaarheid en conversie, wat dat willen we toch allemaal!

Hoe maak ik mijn website beter vindbaar in Google?

Ik heb het hier over de technische SEO zoals alt teksten van afbeeldingen, h2 tussenkopjes gebruiken, linkjes van en naar je website etc.

  • Hosting / Snelheid van je website

Kies een hostingpartij die zich richt op WordPress hosting en die hun servers ingericht hebben voor WordPress. En shared hosting is helemaal oke, maar verwacht niet dat je voor €2,- per maand de beste hosting hebt. Je website kan vaker offline gaan en de snelheid laat ook vaak te wensen over.

  • SSL certificaat / https

Google geeft je meer punten op ranking gebied als je een SSL certificaat aanschaft.

  • Blijf of ga bloggen

Content blijft nummer 1 als je hoog wil scoren in de ranking.

 

Ranking?!

Het is wellicht niet je favoriete kost maar als je er een beetje vanaf weet en de al wat kleine punten op pakt kan ook jij beter vindbaar worden.
Lees verder in de blogs die binnenkort over deze punten zullen verschijnen. Hieronder zie je al een aantal eerder geschreven en gerelateerde blogs over dit onderwerp.

 


Studio Sandra Gortemaker

Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagen tussen 10:00-16:00. Bel 06 - 531 90 681 Mijn voorkeur gaat echter uit naar e-mail. Stuur een e-mail

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op:

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anonieme IP) statistieken bij te houden. Bekijk ook het Privacy & Cookiebeleid

Contact

06 - 531 90 681
info@sandragortemaker.nl
Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44
8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle