ondertiteling-video-bewerken

Hoe plaats je een video op YouTube

Video is niet meer weg te denken als onderdeel van je online marketing. Maar wat doe je nu met zo’n video als je deze eenmaal hebt laten maken?

Ik adviseer altijd om je video niet rechtstreeks te uploaden naar je website maar op Youtube of Vimeo te plaatsen. En dan te embedden op je website. Dit scheelt heel wat schijfruimte en laadtijd. Of het qua SEO beter is om dit op Youtube of Vimeo te doen daar twijfel ik over. Vimeo vind ik mooier qua vormgeving, plaatst geen advertenties en heeft goede privacy opties. Youtube is aan de andere kant heel populair en bied gratis statistieken en opslag. Lees anders eens dit blog op Hubspot , bedenk hoe je de video wil gebruiken en maak dan zelf je beslissing.

Plaatsen op een kanaal

Voor deze blog gebruik ik Youtube als voorbeeld. Voor beide kanalen moet je een account aanmaken. Heb je gmail dan kan je hier ook mee inloggen op Youtube. Probeer een video te uploaden als je nog geen kanaal hebt dan word dan gevraagd er een aan te maken.

uitleg instellingen en opties binnen YouTube

Trek de aandacht

Zorg dat je video goed opvalt. In de video zag je optie om deze toe te voegen:

Videomarketing


Studio Sandra Gortemaker

Studio Sandra Gortemaker richt zich op vrouwelijk ondernemers die graag ondersteuning willen in hun online marketing. Ik help je bij het opzetten van je WordPress website, landingspagina en/of salespagina en je MailChimp campagnes. Ik ben hierin jouw sparringpartner en coach.

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle

%d bloggers liken dit: