Stap 2 – Maak een lijst aan in MailChimp

Wil je leren hoe je een audience aanmaakt en wat de mogelijkheden zijn anno 2019? Ga dan naar mijn online-leeromgeving.

Dit artikel komt uit 2014 en is verouderd.

Duur: 10 minuten

In MailChimp kan je verschillende lijsten aanmaken of binnen je lijst een onderverdeling in groepen maken. Dat laatste is handig als je bijvoorbeeld een mailing wil sturen naar alleen de mannen of alleen de vrouwen. Op interesse of eigenschap. Je kan zo’n onderverdeling alleen maken als je deze gegevens ook hebt van je abonnee.

1. Klik  in het linkermenu op lijst, je krijgt nu een overzicht van al je lijsten. Rechts boven zie je een grijze knop “create list”. Je kan nog even een melding krijgen of je een groep wilt aanmaken binnen een bestaande lijst of je lijst wil bewerken (listmanagement). Negeer dit en klik op “create list”.

lijsten

 

 

 

 

2. Vul je nu al je gegevens in. De gegevens die je eerder invulde bij je profiel vind je hier weer terug. Bij “write a short reminder about how the recipient joined your list” vul je een korte reminder in hoe men op jouw lijst is gekomen. Bijv. je hebt je aangemeld via het aanmeldformulier op mijn website.

Elke keer als je op een invulveld gaat staan komt er een korte uitleg onder te staan

gegevens-lijstOnder aan kan je kiezen hoe vaak je op de hoogte gehouden wil worden van aan- en afmeldingen. Dit kan je altijd weer aanpassen, kies wat je zelf het beste vind. En klik op Save.

lijst is aangemaakt

3. Je hebt nu een lijst aangemaakt maar nu deze is nog leeg. Je mag een bestaande lijst importeren als deze mensen expliciet toestemming hebben gegeven dat je ze een nieuwsbrief mag versturen. MailChimp zal je ook altijd vragen of je toestemming hebt gehad om deze mensen op je lijst te zetten.

voeg een aanmelding toeKlik op “add subscribers”.  Add a subscriber gebruik je voor handmatig en één voor één invoeren van abonnees. Heb je meerdere namen kies dan voor importeren. Het makkelijkste is een excell lijst aan te maken en dan in deze volgorde 3 kolommen te vullen met e-mailadres, voornaam, achternaam.

Open ook je excell lijst selecteer de 3 kolommen en knip en plak deze in het veld zoals je hieronder ziet.

Als je op deze manier een hele lijst importeert zal men geen melding krijgen dat jij ze hebt toegevoegd in MailChimp op jouw lijst. Dus nogmaals, zet er alleen personen op die toestemming hebben gegeven.

importeer een bestaande lijst

 

Klik op importeer lijst en je bent nu klaar voor de volgende stap.

Tip:
Ben je niet zeker of iemand wel toestemming heeft gegeven of was het niet duidelijk. Gebruik dan het aanmeldformulier op je website (die stap komt later), je inschrijver krijgt dan eerst nog zelf een mail dat hij staat ingeschreven maar dit zelf nog moet activeren om daadwerkelijk op de lijst te komen. Hij krijgt dan als het ware een reminder, en activeert zelf zijn inschrijving.

Tutorials


Studio Sandra Gortemaker

Studio Sandra Gortemaker richt zich op vrouwelijk ondernemers die graag ondersteuning willen in hun online marketing. Ik help je bij het opzetten van je WordPress website, landingspagina en/of salespagina en je MailChimp campagnes. Ik ben hierin jouw sparringpartner en coach.

Contactgegevens

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle

%d bloggers liken dit: