Video gebruik
en vloggen

Creatieve Coöperatie  | geweest
 
Zij vertel in een korte intro waarom je zou moeten gaan vloggen, wat er zo leuk aan is. En over het effect van het gebruik van video voor je vindbaarheid en zichtbaarheid online.

In het uur daarna gaan we samen de opgedane ideeën uitwerken. (We gaan geen vlog maken.)

Ik help je met de technische vragen omtrent plaatsen van video op social media of in je website. Maar ook waar je de statistieken kan vinden, zodat je ook de resultaten kan bekijken van het plaatsen van een video.

Zit je op dit moment al met vragen omtrent vloggen, mail ze dan alvast.

Het leuke van zo'n sessie is dat je genoeg kennis op doet om enthousiast te raken en dat er daarna tijd is om alvast er zelf mee aan de slag te gaan. En om elkaar ideeën voor te leggen.

Max. 6 deelnemers.

Rianne Seton

Seton Producties | de Vlogclub

Planning

 9:00  Inloop 
 9:30  Voorstelrondje
 9:45  Introductie Rianne
10:30 Zelf verder aan de slag en vragen stellen
11:30 Afronden

Voorbereiding en inlezen

Voorbereiding: Welke boodschap wil je vertellen en op welke manier? Hoe kan jij het beste jouw doelgroep aanspreken? Welke vragen hebben ze?

Lees ook onderstaande blogs over dit onderwerp

Terugblik 2019 – WordPress websites

Terugblik 2019 – WordPress websites

Als je de masterclasses bij Puurst wel eens hebt gevolgd dan weet je dat er altijd wordt gestart met het terugblikken op de dingen die gelukt zijn en waar je trots op bent. Vandaar dit keer een lijstje met mooiste projecten van dit jaar.

bekijken

Web(design)trends voor 2020

Web(design)trends voor 2020

Zo aan het eind van het jaar is het weer tijd om vooruit te blikken. Welke trends zetten door en van welke gaan we afscheid nemen? Ook dit jaar zie je weer her en der de lijstjes met web(design) trends voorbij komen. Hieronder een selectie van de meest genoemde trends.

bekijken

Handvaten voor een succesvollere website

Handvaten voor een succesvollere website

Wat maakt een website succesvol en wat moet je echt niet doen? De eerste indruk van je website is van groot belang. Sommige experts zeggen dat al gauw de helft van de bezoekers zich laat leiden door het webdesign.

bekijken

Hoe stel je de 1-click-automation van MailChimp en waarom zou je hem gebruiken?

Hoe stel je de 1-click-automation van MailChimp en waarom zou je hem gebruiken?

Ik heb een korte tutorial gemaakt over het instellen van een welkomstmail. Een mooie kans om je nieuwe abonnee na aanmelden direct te trakteren op een overzicht van de diensten en producten die je aanbied.

bekijken

Levert jouw website klanten op?

Levert jouw website klanten op?

Bijna iedere ondernemer heeft wel een website, maar wordt je ook gevonden en vervolgens gebeld voor een afspraak?

bekijken

MailChimp – Signup formulieren stylen

MailChimp – Signup formulieren stylen

Je hebt je nieuwsbrief klaar en er staat een aanmeldblok op je website. Pff eindelijk gelukt. Maar, even wachten. Een stap die vaak vergeten wordt is het nakijken van je “sign-up” formulieren.

bekijken

Loop je aan tegen de beperkingen van je WordPress thema?

Loop je aan tegen de beperkingen van je WordPress thema?

Het kan voorkomen dat je wilde plannen niet haalbaar zijn met je huidige thema. Dan is het wellicht tijd om over te schakelen naar een nieuw thema. Mag ik je vertellen over mijn favoriete thema (template)?

bekijken

Permalinks en je online vindbaarheid

Permalinks en je online vindbaarheid

Een permalink is de permanente link die jouw blog of pagina mee krijgt op het moment dat je publiceert. Deze linkjes worden geïndexeerd door Google en zijn daarna te zien in de zoekresultaten. Het komt best vaak voor dat deze linkjes niet meer kloppen, of niet meer werken. Met regelmaat controleren voorkomt dat jij een bezoeker of misschien wel een klant misloopt.

bekijken

Waarom zou je een nieuwsbrief versturen?

Waarom zou je een nieuwsbrief versturen?

Lezers kunnen op een laagdrempelige manier met je kennismaken en vertrouwd raken. Als je met regelmaat verstuurd ben je steeds weer even “top-of-mind”, en dat kan maar net zijn als ze jouw hulp nodig hebben..

bekijken

Automation MailChimp en Woocommerce

Automation MailChimp en Woocommerce

Wil je een challenge opzetten in MailChimp en verkopen via je eigen online shop? Afgelopen week heb ik Charlotte van Foodiefit geholpen met haar automation. Overweeg jij ook een challenge of automation te starten?

bekijken

Een onmisbare listbuildingtechniek: gratis weggevers

Een onmisbare listbuildingtechniek: gratis weggevers

Het aanbieden van een whitepaper, e-book of checklist is een mooie manier om geïnteresseerde bezoekers op je maillijst te krijgen. En iedereen op je e-mail lijst is een mogelijke lead. Het kan maar zo zijn dat deze persoon je een tijdje volgt, en vervolgens over een paar maanden contact met je opneemt.

bekijken

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf

Het tonen van je bedrijf via een Google Mijn bedrijfsprofiel werkt mee aan je lokale zichtbaarheid in de zoekresultaten en je SEO ranking. Je maakt hiervoor een gratis bedrijfsprofiel aan. Het profiel en de aanbevelingen worden dan getoond in de zoekresultaten en in Google Maps.

bekijken

7 eenvoudige manieren om je website meer zichtbaar te maken in de Google zoekresultaten

7 eenvoudige manieren om je website meer zichtbaar te maken in de Google zoekresultaten

Een kleine checklist met manieren om zelf je vindbaarheid aan te passen.

bekijken

Verhoog je ranking met (Google) Reviews

Verhoog je ranking met (Google) Reviews

Voor veel mensen is het belangrijk wat anderen over jou hebben geschreven. Op deze manier kan je ook nieuwe klanten krijgen die niet via persoonlijke doorverwijzing komen.

bekijken

Yoast SEO en WordPress: zo kom je hoger in Google

Yoast SEO en WordPress: zo kom je hoger in Google

Zonder bezoekers heb je niets aan een site. Je kunt lezers aantrekken via zoekmachines en de Yoast SEO-plugin helpt je hierbij. Ontdek stap voor stap hoe.

bekijken

SEO en online vindbaarheid

SEO en online vindbaarheid

Online vindbaarheid in Google

Maak jezelf vindbaarder door SEO, zoekmachineoptimalisatie

Je wilt graag dat je website gevonden worden zodra iemand zoekt in Google. Het liefst bovenaan in de zoekresultaten. Om dit mogelijk te maken moet je je webpagina’s optimaliseren voor Google.

Een websitepagina optimaliseren: wat houdt  SEO in?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation oftewel zoekmachineoptimalisatie. Google struint met een robot continu het internet af, op zoek naar nieuwe pagina’s. Deze pagina’s worden gelezen (geïndexeerd) en krijgen een ranking. Als er nu iemand zoekt op die termen, dan zoekt Google daar pagina’s bij die matchen. Je pagina’s optimaliseren houdt o.a. in dat jij je tekst gaat verrijken met zoektermen en daarmee Google sturen naar je pagina’s.

Hoe vind ik de juiste SEO zoektermen?

Je potentiële klanten gaan online zoeken naar de oplossing van hun probleem. Als jij weet op welke woorden ze zoeken dan heb je je zoekwoorden. Deze verwerk jij in je tekst.

Het verwerken van de juiste zoekwoorden (keywords) zorgt ervoor dat Google je website hoger scoort dan een collega die dat niet doet. Er zijn heel wat punten die de ranking bepalen, maar content is de belangrijkste. Met content bedoel ik je teksten en afbeeldingen op de website.

Zoek maar eens op Google ranking factoren>>

Lees ook het blog: Zoektermen en Google

Gebruik Google Analytics

Zorg dat je Google Analytics koppelt aan jouw website.  Er is ontzettend veel informatie uit de Google Analytics te halen, ook als je geen expert bent. Op deze manier kan je bijvoorbeeld zien via welke route men op je website is gekomen. De verzamelde informatie vormt een goede basis voor SEO-expert om jou advies te kunnen geven. Op basis van dit advies kan jij je website verbeteren. Bijvoorbeeld door je menu aan te passen, of de pagina layout aan te passen. Ook al doe je er niet direct iets mee, dan is er straks wel data voor een SEO-onderzoek.

Zet de zoekfunctie aan op je website

Zorg dat je bezoekers kunnen zoeken op je website. Op deze manier kunnen ze snel vinden wat ze zoeken. Als je ‘site search’ aanzet in Google Analytics, kan je ook de zoektermen en zinnen inzien. Heel waardevolle informatie.

Let op, jij bent niet de enige die zoektermen gebruikt

Uiteraard zijn er tientallen zo niet honderden bedrijven die dezelfde termen gebruiken. Hoe kan je je dan toch onderscheiden? Soms is dit niet mogelijk omdat er eenvoudigweg te veel concurrenten zijn. Ben je een coach, psycholoog of trainer, dan is het raadzaam om eerst uit te laten zoeken of het zinvol is om met zoekwoorden te werken. Wellicht kan je beter je website laten opnemen in een startpagina van jouw vakgebied. En daarnaast meer richten op linkbuilding. Die term leg ik verderop nog uit.

Gebruik de SEO YOAST plugin voor je SEO

Mocht er nog geen budget zijn, dan kan je starten met de SEO Yoast plugin. Werk dan met zoektermen die bij jou bekend zijn. Het is raadzaam om nieuwe contacten altijd te vragen, hoe ze jou gevonden hebben, waarop ze gezocht hebben. Daarnaast kan je Google Analytics raadplegen als je site search hebt aangezet. Uiteraard kan deze tool niet bepalen of het keyword die je gebruikt ook iets zal doen voor je vindbaarheid. Hiervoor moet je bij een online marketeer zijn die een zoekwoorden onderzoek kan laten doen. Ik heb een blog geschreven die jou helpt met de basics: Beter vindbaar in Google met de Yoast SEO plugin  

Nieuwe website laten maken? Start met een SEO-onderzoek

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die uitzoeken op welke zoektermen er daadwerkelijk worden gezocht, maar ook hoeveel andere website deze zoekwoorden al gebruiken. Hier zal een lijstje uitkomen met de voor jou meest geschikte zoektermen (kan ook bestaan uit 2 woorden of een zin). Reken voor een zoekwoorden onderzoek toch al gauw op een investering van minimaal € 250,- euro, maar dat is het zeker waard. Zeker als je ervan uit gaat, dat dit in verhouding goedkoper is dan een advertentie plaatsen of een flyer laten maken.

Mijn tip hierbij: ga eerst in gesprek met je klanten, je doelgroep, en vind uit waar ze op zoeken, wat hun probleem is en waar ze een oplossing voor zoeken. Het kan best zijn dat dit hele andere keywords oplevert dan dat jij dacht. En dan heb je ook input voor het zoekwoorden onderzoek

Een SEO-expert geeft op basis van de rapportages uit Google Analytics en een zoekwoordenonderzoek advies over de beste indeling/layout van je website. Soms krijg je het advies om je (menu)titels aan te passen. Of dragen ze zoektermen aan, waar je zelf niet op bent gekomen. Het beste is dus om eerst te starten met SEO-onderzoek voordat je de website laat bouwen. Als je met je websitebouwer niks hebt afgesproken over SEO kan je ook niet verwachten dat deze automatisch aanpassingen doet ten behoeve van SEO. Als ik een website maak adviseer ik hier over en maak afspraken over wat ik wel en niet doe. Als ik de keywords tot mijn beschikking heb is het echt een kleine moeite om deze te plaatsen tijdens het bouwen.

Houd er rekening mee dat het aanbrengen van de verbeteringen veel tijd kosten. Het is daarom raadzaam om er op tijd een SEO-specialist erbij te halen en het in een keer goed te doen. Je bent namelijk wel een tijdje bezig met het verwerken van de woorden in je tekst en plaatjes. En vaak krijg je ook het advies om je layout en de menustructuur aan te passen als je al een bestaande website hebt.

Creëer waardevolle content

Optimalisatie draait niet alleen om zoekwoorden. Goed geschreven teksten met ondersteunende afbeeldingen zorgen ervoor, dat je blog prettig leest en de bezoeker er ook naar terug wil keren. Daarbij heb je meer kans dat iemand hem uit zichzelf deelt.

Waardevolle content is echt de nummer 1 als het gaat om hoog scoren in Google. Zorg dat je per blog een keyword doorvoert in titel, tussenkopjes en afbeeldingen. Je website komt niet automatisch in de topranking en dit gaat ook niet gebeuren als je je content niet regelmatig aanvult. Ga dus bloggen en met regelmaat.

Lees ook: Contentmapping

Let op de opbouw van je teksten

Google kijkt naar de hiërarchie van teksten en daarom is het belangrijk om te werken met kopjes, opsommingen en linkjes. De titel is een H1, de tussenkopjes een H2, en eventueel nog een H3 als je binnen de paragrafen nog een onderverdeling wil maken.

Plaatjes moeten ook dezelfde zoekterm gebruiken. Focus op 1 zoekterm of zin per blog of pagina. Lees ook: Creëer waardevolle content.

langzame website

Verhoog je laadsnelheid en plaats geen megagrote afbeeldingen

Upload je afbeeldingen zo klein mogelijk. Langzame pagina’s zijn slecht voor je ranking en de toegangelijkheid van je website. Niemand wil lang wachten totdat te pagina is ingeladen. Vaak is je blog niet breder dan 800 pixels, waarom dan een plaatje plaatsen van 3000 pixels. Lees de blog: Verklein afbeeldingen en foto’s voor je ze uploadt in je WordPress website Google leest de pagina in code en kijkt niet naar grootte of kleur. Het gaat erom, dat er een goede opbouw is en het zoekwoord meerdere malen in tekst staat. Een plaatje wordt ook ‘gelezen’ en moet daarom ook een keyword bevatten.

lees ook het blog: Haal meer uit je website

Linkbuilding

Linkjes van en naar je pagina’s geven je website een hogere nieuwswaarde. Het beste is dat andere mensen uit zichzelf een link naar je website maken. Vragen kan ook als het om een website gaat die ook in het verlengde ligt van je dienstverlening. Het moet gaan om kwalitatief goede en betrouwbare linkjes. Uitwisselen van links werkt tegen je.

Lees ook: Creëer waardevolle content.

Landingspagina

Heb je de juiste zoektermen gevonden ga deze dan plaatsen op een landingspagina. Deze heeft als doel heeft zoekverkeer binnen te halen via deze pagina. Op deze pagina’s moet het dus gebeuren. Vertel waarom ze bij jou moeten zijn, toon voorbeelden en referenties. En zorg dat je bezoeker naar een call-to-action. Bijvoorbeeld het contact opnemen met jou. Een offerte aanvragen, of het downloaden van een brochure. Bij het laatste is follow-up belangrijk. Bel of mail erachteraan en vraag of de brochure goed is binnengekomen en of je nog ergens mee van dienst kan zijn. Het overgaan tot een actie noemen ze vaktermen conversie. Voorbeeld van een landingspagina of lees mijn blog over landingspagina’s

Incognito browsen

De zoekmachine geeft zoekresultaten op basis van je ip-adres en je zoekgedrag. Je bent geneigd om zelf de zoekwoorden in te voeren en te kijken welke resultaten dat oplevert. Maar deze resultaten zijn vertekend en geven niet een goed beeld.

Om echt goed te kijken hoe je het nu doet in Google moet je gebruik maken van incognito browsen. Hieronder een schermafbeelding uit Google Chrome. Daar vind je de knop rechtsboven in je scherm. Open een nieuw incognitovenster waarbinnen je zoekt op zoektermen die je zou willen gebruiken. Bekijk het zoekresultaat en kijk wie er bovenaan komt. Hier lees je hoe je incognito browsen kan instellen. Kom je helemaal niet voor in de zoekresultaten of wil je deze verbeteren? Neem dan contact op!  

Geredigeerd door Esther van Vondel – Vanvondeltxt

Blogs over zoekmachine optimalisatie

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. Wil jij je vindbaarheid verbeteren? Ga dan aan de slag met zoekmachine optimalisatie.

SEO is het optimaliseren, verbeteren van je vindbaarheid door aanpassingen te doen in je website. Met zoekmachine optimalisatie wordt je beter gevonden in zoekmachines zoals Google en Bing.

Als kleine ondernemer is er ook binnen jouw budget genoeg ruimte om aan SEO te doen. In mijn blogs geef ik je tips en advies over SEO en over hoe je SEO zelf kan inzetten. Hiermee verbeter je de vindbaarheid van jouw website.

bekijken

Zoektermen en Google

Zoektermen en Google

Zoektermen zijn de termen waar jij op gevonden wil worden als iemand zoekt in een zoekmachine.

bekijken

Is jouw video succesvol?

Is jouw video succesvol?

Wanneer is een video succesvol, waar moet hij aan voldoen. In deze blog geef ik je een aantal tips.

bekijken

Wat is een Call-to-action?

Wat is een Call-to-action?

Wat is een Call-to-action? Bedenk met welk doel een pagina op je website staat. Met dit kader schrijf je betere teksten en plaats je de juiste beelden.

bekijken

Video ondertiteling op YouTube

Video ondertiteling op YouTube

Er is een makkelijk manier om ondertiteling toe te voegen aan je video.

bekijken

Gebruik landingspagina’s in je WordPress website

Gebruik landingspagina’s in je WordPress website

Een landingspagina is een pagina die je speciaal hebt ontworpen voor een specifieke doelgroep. Je beantwoord hierin hun vragen en zorgt dat er een wens ontstaat om meer over jouw dienstverlening te weten te komen of om contact op te nemen.

bekijken

Hoe plaats je een video op YouTube

Hoe plaats je een video op YouTube

Video is niet meer weg te denken als onderdeel van je online marketing. Maar wat doe je nu met zo’n video als je deze eenmaal hebt laten maken?

bekijken

Start dit jaar met videomarketing

Start dit jaar met videomarketing

Het gebruik van video is enorm toegenomen de afgelopen jaren. Data abonnementen voor je telefoon zijn goedkoper geworden. En de internetverbinding sneller. Hierdoor word het bekijken van video’s aantrekkelijker. Video trekt meer de aandacht dan tekst en afbeeldingen en is daarom ideaal voor tutorials en promo’s van je dienst of product.

bekijken

Schrijf een persona om de teksten op je website beter aan te laten sluiten op je bezoeker

Schrijf een persona om de teksten op je website beter aan te laten sluiten op je bezoeker

Heb je moeite om de juiste toon te vatten voor je website teksten en voor je blogs? Het schrijven van één of meerdere persona’s kan je daar bij helpen. Gebruik mijn sjabloon als hulpmiddel, je kan hem gratis downloaden.

bekijken

Online marketing als onderdeel van je strategie

Online marketing als onderdeel van je strategie

In mijn zoektocht naar een duidelijke uitleg stuitte ik op de online marketing tree. Er zijn verschillende versies. Ik heb de versie van mainlinemedia.com toegevoegd. Als je beneden op het plaatje klikt krijg je de volledige pdf te zien. Let wel op dit is al weer een versie uit 2009 is al weer een verouderde weergave, maar grotendeels nog kloppend.

bekijken

Ik word niet gevonden in Google

Ik word niet gevonden in Google

Heb je het idee dat je WordPress website niet goed gevonden word in Google? Dit kan verschillende redenen hebben. 

bekijken

Een SSL certificaat op je website, waar moet je op letten?

Een SSL certificaat op je website, waar moet je op letten?

Heb je een webshop of gebruik je formulieren op je website dan moest je al een SSL-certificaat aan te schaffen. Nu met de AVG wetgeving, is het zo goed als verplicht.

bekijken

Heb ik Google Analytics nodig?

Heb ik Google Analytics nodig?

Heb je ook een Google Analytics account laten koppelen aan je website en nieuwsbrief maar doe je er niks mee? Met een aantal simpele instellingen kan je al heel gericht meten wat er op je website gebeurd. Een bron van informatie om je website te kunnen verbeteren.

bekijken

Google reviews versus LinkedIn recommendations

Google reviews versus LinkedIn recommendations

Eerder schreef ik een blog over Google reviews het lijkt de beste optie maar is dat het ook?

bekijken

E-book verkopen via je website met Gravity Forms en Mollie als payment provider

E-book verkopen via je website met Gravity Forms en Mollie als payment provider

Heb je een paar producten die je te koop wil aanbieden maar wil je niet met Woocommerce werken? Dan is de formulieren plugin Gravity Forms een hele mooie oplossing. Ik gebruik deze zelf al jaren en hij is zijn geld meer dan waard. Naast deze plugin heb je ook een koppeling nodig naar een betaalsysteem. Ik gebruik hiervoor de iDeal koppeling van Pronamic. De naam kan wat verwarrend zijn want in dit geval sluiten we niet zelf een ideal contract af maar gebruiken we Mollie als paymentprovider. Mollie heeft een iDeal-abonnement en jij betaald per transactie een bepaald bedrag.

bekijken

Contactgegevens

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle