SEO, wat kan en moet ik zelf doen?

website-bouwen

Wat kan je zelf doen na oplevering? Ga en blijf bloggen. Waardevolle content is echt de nummer 1 als het gaat om hoog scoren in Google. Zorg dat je per blog een keyword doorvoert in titel, tussenkopjes en afbeeldingen. Als je met je website bouwer niks hebt afgesproken over SEO kan je ook niet verwachten dat deze automatisch aanpassingen gaat doen t.b.v. SEO. Als ik een website maak adviseer ik hier over en maak afspraken over wat ik wel en niet doe. Als ik de keywords tot mijn beschikking heb is het echt een kleine moeite om deze te plaatsen tijdens het bouwen.

Je website komt niet automatisch in de topranking, en dit gaat ook niet gebeuren als je niet regelmatig je content aanvult. Ga dus bloggen en voer deze punten door.

Content

Goed geschreven teksten met ondersteunende afbeeldingen zorgen er voor dat je website prettig leest en men er ook naar terug wil keren of naar toe wil linken. Het verwerken van goede keywords zorgt er weer voor dat Google je website weer wat hoger scoort. Er zijn heel wat punten die de ranking bepalen maar content is de belangrijkste.

Zoek maar eens op Google ranking factoren>>

Lees ook: Contentmapping

Verklein je afbeeldingen en geef ze een goede naam

Afbeeldingen zal ik verkleinen en een keyword meegeven. Dat laatste kan alleen als er ook een keywords voor die pagina is doorgegeven. Als ik een tekst krijg die ik moet plaatsen, moet mijn klant aangeven wat de kopjes zijn en daar een keyword aan toevoegen. Een tussenkopje is een h2 (koptekst 2 in WordPress), de titel van het blog of de pagina is automatisch een h1. Ook moet de klant zelf afbeeldingen aanleveren of hier andere afspraken over maken.

Google leest de pagina in code, en kijkt niet naar grote en of deze geel, groen of paars is. Het gaat er om dat er een goede opbouw is en dat het zoekwoord meerdere malen in tekst te vinden is. Een plaatje word ook ‘gelezen’ en moet daarom ook een keyword bevatten.

lees ook: Haal meer uit je website

Gebruik de Yoast SEO plugin

Yoast SEO pluginVoor WordPress is er een handig tool en dat is de Yoast SEO plugin. Hierin voor je jouw keyword in en daarna gaat hij meten of je deze goed hebt toegepast in jouw pagina. Een groen bolletje geeft aan dat het in orde is en rood dat er werk aan de winkel is.

 

 

Keyword onderzoek

Uiteraard kan bovengenoemde tool niet bepalen of het keyword zelf ook iets zal gaan doen voor je vindbaarheid. Hiervoor moet je bij een online marketeer zijn die een zoekwoorden onderzoek kan laten doen. Een eenvoudig onderzoek kan al vanaf €200,- Een echte aanrader voor als je hier serieus werk van wil laten maken. Mijn tip hierbij; ga eerst in gesprek met je klanten, je doelgroep en vind uit waar ze op zoeken, wat hun probleem is, waar ze een oplossing voor zoeken. Het kan best zijn dat dit hele andere keywords oplevert dan dat jij dacht.

Linkbuilding

Linkjes van en naar jouw pagina’s geven je website een hogere nieuwswaarde. Het beste is dat andere mensen uit zichzelf een link naar je website maken. Je zou er ook om kunnen vragen als het om een website gaat die ook in het verlengde ligt van jouw dienstverlening. Het moet gaan om kwalitatief goede en betrouwbare linkjes

Lees ook: Creëer waardevolle content.


Studio Sandra Gortemaker

Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagen tussen 10:00-16:00. Bel 06 - 531 90 681 Mijn voorkeur gaat echter uit naar e-mail. Stuur een e-mail

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op:

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anonieme IP) statistieken bij te houden. Bekijk ook het Privacy & Cookiebeleid

Contact

06 - 531 90 681
info@sandragortemaker.nl
Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44
8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle