Ben jij een starter en wil je zelf aan de slag? Lees dan hier verder>>

Verweesde content wegwerken

Aangepast op: 1 dec, 2022

Een handige tool in de Yoast SEO plugin is verweesde content. Deze geeft aan welk blog te weinig in of uitgaande links heeft. En daardoor bijna niet gevonden kan worden door een bezoeker van je website of door Google.

Waarom zijn interne linkjes zo belangrijk?

Een interne link is een link van de ene naar de andere pagina in jouw website. Deze linkjes zijn belangrijk omdat jouw bezoeker via deze linkjes door jouw website navigeert. Daarnaast volgt de crawler van de zoekmachine het pad langs deze linkjes. Aan de linkjes is te ‘zien’ welke pagina’s bij elkaar horen en welke het belangrijkste zijn. Dat zijn de pagina’s waar de meeste linkjes naar toe (horen) te gaan.

Wat is verweesde content?

In code taal word de hiërarchie weergegeven met termen als parent en child. Een wees is in deze logica dan een blog die er een beetje tussen in hangt. Je kan hem een plekje geven in je hiërarchie geven door hem een link naar de cornerstone pagina te geven of naar een broertje of zusje om even in de terminologie te blijven.

Gebruik je de Yoast SEO tool dan geeft hij in het overzicht aan welke berichten (ook wel blogs of artikelen genoemd) niet aan elkaar gelinkt zijn. Gebruik je de premium versie dan krijg je nog extra tools die het nog inzichtelijker maken en die je helpen zoals de “Workout”.

Verweesde content wegwerken met deze Workout tools
Verweesde content wegwerken met deze Workout tools

Wat zijn Cornerstone pagina’s?

Dat is de belangrijkste pagina’s van je website waar je op gevonden wil worden. Lees er meer over in het blog over Cornerstones. Er staat ook een uitgewerkt voorbeeld bij.

welke content hoort er op jouw website bij elkaar?

Contentmarketing als strategie om hoger te ranken

Het schrijven van kwalitatief goede (en som ook hele lange) blogs is een strategie die je kan toepassen als je van schrijven houd. Dan is het ook makkelijk bij te houden en op peil te houden. Als jij zorgt dat je het beste en volledigste over een onderwerp schrijft waar jouw doelgroep mee zit, heb je kans om hoger te ranken dan je concullega’s. Maak van te voren wel een plan om de structuur van de website te bewaken. Zit je tegen de vijftig blogs en maak je nog geen gebruik van categorieën en tags? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk mee te beginnen.

Lees meer over dit onderwerp

Photo by Pawel Janiak on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.