Voor welk template in MailChimp moet ik kiezen?

e-mailmarketing

MailChimp bied een aantal varianten als het om thema’s gaat. Voor elk wat wils.

Create a template

Basic

Bij de basic templates kan je kiezen aan een aantal layout maar is er qua styling nog niet zo veel gedaan. Deze optie gebruik ik het vaakst om ontwerpen van klanten uit te werken. Loop ik hier tegen de beperkingen aan dan exporteer ik dit bestand en maak hem verder op maat.

Beperkingen:

  • witruimte om kaders
  • foto’s over de volle breedte bij kolommen

Themes

Onder themes vind je de varianten met een kant en klaar ontwerp (Themes). Ook hier zijn de content blokken aanwezig. Om het verschil te zien moet je inloggen op je account en klikken op het kopje templates. Daaronder vind je de optie “Create a template”. En dan kan je kiezen tussen basic, themes en code your own.

Bij Themes zie je templates die op maat zijn gemaakt en beschikbaar zijn gesteld voor gebruikers. Net wat unieker maar met de beperking dat je het moet gebruiken zoals het door de maker is bedacht. Je kan er weliswaar je extra content blokken in zetten maar daarmee word vaak al het ontwerp ontkracht. Dit is een mooie optie als je zelf geen tijd, zin of geld hebt om zelf wat te ontwerpen of je talenten ergens anders liggen. Het beste is om eerst een test te sturen naar verschillende e-mailclients  om te ervaren of deze de nieuwsbrief goed toont. Voordat je er al te veel tijd in stopt en hij niet mooi toont in bijvoorbeeld outlook.

 

Hieronder zie je de contentblokken die MailChimp aanbied. Deze blokken komen met een aantal stylings opties.

content blokken
content blokken

Maatwerk (code your own)

Zodra je een eigen template (maatwerk) laat maken wordt de keuze van blokken beperkt tot de layouts die wij aanmaken in het template. Je hebt dan niet meer de keuze uit alle drag and drop contentblocks (inhoudsblokken) zoals bij Basic en Themes. Dat kan jouw klant als beperking ervaren maar het maakt wel dat hij blijft binnen de kader van jouw ontwerp. Daarentegen zijn latere aanpassingen weer heel kostbaar.

Deze (variabele) blokken kan je dan verplaatsen en kopieëren binnen het layout gedeelte waar deze staat of op onzichtbaar zetten.

Design opties MailChimp

De algemene design opties blijven wel beschikbaar zoals het aanpassen van fonts, kleuren en achtergrond kleuren van Page, Preheader etc.

Waarom kies je dan toch voor maatwerk? Omdat je dan volledig controle hebt over hoeveel witruimte er is of omdat jouw ontwerp niet te bouwen is met de inhoudsblokken (contentblocks) van MailChimp zelf

 

 

 

 


Studio Sandra Gortemaker

Ik ben telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagen tussen 10:00-16:00. Bel 06 - 531 90 681 Mijn voorkeur gaat echter uit naar e-mail. Stuur een e-mail

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let op:

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anonieme IP) statistieken bij te houden. Bekijk ook het Privacy & Cookiebeleid

Contact

06 - 531 90 681
info@sandragortemaker.nl
Btw NL1047.02.217.B02
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44
8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle