Een WooCommerce webshop bouwen met de YOOtheme builder

Aangepast op: 31 jan, 2023
Onderwerp:

Ben je zoekende naar een geschikt thema voor je WooCommerce webshop? Ik kreeg een vraag van een lezer of dit mogelijk was. In deze videoserie laat ik je zien dat je met deze bouwer inderdaad mooie webshop pagina’s kan bouwen.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een gratis WordPress plugin waarmee je een webshop functionaliteit in je WordPress website kan bouwen. Het mooie aan deze combinatie is dat je website en webshop kan combineren. Deze combi is voornamelijk fijn als je een paar producten verkoopt. Ben je van een complete webshop op te zetten die jouw voornaamste bron van inkomen wordt dan is het goed om eerst grondig onderzoek te doen naar de mogelijkheden.

Waar moet ik nog meer op letten?

  • Hosting is erg belangrijk. Breng je website onder bij een betrouwbare hostingpartij en zorg dat er direct een backup terug te zetten als er iets mis gaat bij het updaten.
  • Snelheid. Zorg dat je pagina’s snel laden. Zorg dat je afbeeldingen niet te groot zijn. En dat je thema kiest wat snel is.
  • SEO. WooCommerce en WordPress zijn geoptimaliseerd voor SEO. Je kan makkelijk je zoektermen invoeren
  • Betaalmogelijkheden. In Nederland wordt er voornamelijk betaald met iDeal, om deze reden wordt er vaak gekozen om Mollie te gebruiken om de betalingen af te handelen. Hier zijn kosten aan verbonden.

YOOtheme elementblokken

In de YOOtheme bouwer kan je de WooCommerce elementblokken gebruken om een aantal pagina’s op te bouwen. Het gaat hierbij om je

  • Winkelpagina (frontpage)
  • Product detailpagina
  • Categoriepagina’s
  • Winkelmandpagina
  • Check-out
  • Mijn Account pagina

Daarnaast is het mogelijk overal in de website je pagina’s ter verrijken met uitgelichte of gerelateerde producten. In de bouwer werken we met dynamische content. In onderstaande video meer over hoe je dit toepast.

Categoriepagina vormgeven

In onderstaande video laat ik zien hoe ik mijn categoriepagina aanpas met behulp van templates en dynamische content. Het klinkt moeilijker dan het klinkt. Laat je vooral niet afschrikken door deze termen.

Installatie WordPress en WooCommerce met demo content

Als je helemaal een nieuwe website met WooCommerce gaat installeren dan is het een optie om dit te doen inclusief demo content. Je installeert dan WordPress met WooCommerce en bijvoorbeeld het Balou thema in 10 minuten. Je hebt dan direct alle pagina staan die je nodig hebt voor een shop.

Het nadeel is dat je wel een tijdje bezig bent om de demo content te verwijderen. Het voordeel is dat het je houvast geeft in je ontwerpproces.

In onderstaande video laat ik je zien dat je in 10 minuten een webshop kan opzetten. Die je daarna uiteraard nog moet vullen met je eigen producten. En moet koppelen aan een betaalsysteem.

Werken met de voorbeeld layouts uit de bibliotheek

De andere optie binnen een bestaande installatie is starten op basis van een layout uit de bibliotheek. YOOtheme heeft momenteel 2 templates omgebouwd naar een eCommerce website. Het gaat om Balou en Tech Space. In de bibliotheek kan je vervolgens het voorbeeld “index” kiezen.

In onderstaande video laat ik het verschil zien tussen een pagina layout en dezelfde pagina uit de demoinstallatie.

Filteren

Filteren is helaas niet een functie die er standaard inzit. En dat is wel iets wat je nodig hebt als je veel producten gaat plaatsen in je webshop. Hiervoor heb je een extra plugin nodig, vaak zijn dit premium plugin zoals:

YOOtheme bied ondersteuning aan de laatste twee in hun documentatie.

Daarnaast is het mogelijk om bij een grid een navigatiefilter op te zetten op basis van tags. Een functie die wel standaard ingebouwd zit in YOOtheme. Wil je filteren op kleur, prijs dan moet je wel gebruik maken van extra plugins.

Voorbeelden met YOOtheme

Deze webshops heb ik met de YOOtheme bouwer gemaakt.

Meer lezen over WooCommerce of betalen via je WordPress website?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.