Wat is WordPress

WordPress is online software waarmee je zelf een website kan bouwen. Met een systeem als WordPress kan je zonder technische kennis een website bouwen.

Zonder onderhoudssysteem (ook wel CMS genoemd) zou je een website met code moeten opbouwen. Met een CMS als WordPress kan je zonder technische kennis een website bouwen.

Maar sommige zaken kunne je wel te ‘technisch’ worden, en daarom is het fijn om een webdesigner of webdeveloper in te schakelen. De laatstgenoemde is geschikt als je iets op maat wil laten bouwen zonder plugins. Of als je een applicatie/app wil laten bouwen.

Wat heb ik nodig voor WordPress?

Een hostingpakket speciaal voor WordPress. Daarnaast heb je een domeinnaam nodig. Beide kan je bestellen bij een hostingprovider. In Zwolle heb je bijvoorbeeld YourHosting. Soms zijn er ook webdesigners die dit voor je regelen of koop je het in via hun. Bij ons ben je vrij om te kiezen en adviseren we je graag.

Binnen dit pakket zit vaak een installatieprogramma voor WordPress. 

Is WordPress gratis?

Ja, de basisinstallatie van WordPress is gratis. WordPress is een open source onderhoudssysteem. 

Open source betekend dat de broncode beschikbaar is en dat iedereen mag bijbouwen. Er is een bibliotheek met gratis plugin beschikbaar waarmee je allemaal functies kan toevoegen.

Een heel eenvoudige website zou je zonder extra kosten kunnen bouwen.

Wat is een WordPress plugin?

Er zijn bedrijven die extra functionaliteiten bouwen waar wel voor betaald moet worden. De gratis en betaalde functionaliteiten die je apart installeert noem je plugins. 

Wil je een professionele website en de beste ervaring voor je bezoekers dan ontkom je vaak niet aan het gebruik van premium plugins.

Is WordPress veilig?

Zo veilig als de zwakste schakel. Zolang je een betrouwbare hostingpartij kiest, en je updates bijhoud is er niks aan de hand. En natuurlijk niet te makkelijk inlog gebruiken zoals je naam of admin…

Wat is een pagebuilder?

Met een pagebuilder kan je ook weer zonder code, zelf layouts maken. WordPress gebruikt standaard de Gutenberg block editor. Zelf werk ik met de Yootheme builder die in mijn premium thema zit. Maar je hebt ook de pagebuilders zoals, Divi, Elementor, Beaver, Visual Composer, Avada, WPbakery en nog veel meer

Wat is (een) sitebuilder?

Deze wordt vaak aangeboden binnen een hostingpakket maar is zeer beperkt. Je moet hierbij denken aan Wix, GoDaddy of sitebuilders die ingebouwd zitten bij je hostingpakket. Bij deze bouwers zit je vaak vast aan hun hosting en ben je ontevreden dan kan je weer opnieuw beginnen. WordPress is superpopulair en er zijn genoeg mensen en professionale bedrijven zoals Studio Sandra Gortemaker die jou kunnen helpen. Je kunt altijd wisselen van hostingprovider of webdesigner. Vaak ook met behoud van je website. Dit laatste moet je goed afspreken met je webdesigner.

Wat kan ik voor je doen?

Ik bied:

  • Website ontwerp met een Premium thema van YOOtheme. 
  • Uitleg en video’s ter ondersteuning om zelf je website up-to-date te houden
  • Strippenkaarten, om onderhoud en updates uit te besteden
  • Online platform om bij te leren over SEO, strategie, plugins etcetera
  • Hulp bij opzetten WooCommerce
  • Koppelingen met Ideal, Mollie en MailChimp, Huddle, Zapier
  • Samen-doe-sessies
  • Opties om samen je website te bouwen met online videolessen

Exclusief hosting
Exclusief bouw applicaties


Sandra Gortemaker successfully completed the Understanding structured data course!
 successfully completed the Site structure course!
Sandra Gortemaker successfully completed the Local SEO course!

Studio Sandra Gortemaker uit Zwolle bouwt WordPress websites. In de blogs hieronder geef ik je tips en advies over waar je op moet letten bij je eigen website.

Kennisbank WordPress

Zelf een website bouwen

Zelf een website bouwen

Blogs over toegankelijkheid

Blogs over toegankelijkheid

Handige plugins

Handige plugins

Houd je website veilig

Houd je website veilig

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor
Ik heb momenteel een flexplek bij verschillende verzamelgebouwen.

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw

Contactgegevens

Fotografie

De meeste foto's zijn gemaakt door Marieke Vogelzang van Time to shine. Beelden zijn eigendom van Marieke en mogen niet gebruikt worden zonder toestemming.

Overige foto's komen van Unsplash of zijn in eigen beheer gemaakt met toestemming van mijn klanten.