Doe gratis mee met de “Bouw je eigen website vijfdaagse”!

Verwerkersovereenkomst webbouwer/webdesigner

Aangepast op: 9 jun, 2021

Als jouw websitebouwer bij de gegevens kan van jouw klanten dan moet je een verwerkersovereenkomst afsluiten met elkaar. Samen stel je een document op met welk doel en waarvoor de websitebouwer bij de gegevens kan.

In alle gevallen ligt het initiatief bij jou. Omdat een websitebouwer/webdesigner vaker met dit soort verwerkersverklaringen heeft te maken zal deze in de meeste gevallen al een standaardversie klaar hebben liggen. Vraag hiernaar. In sommige gevallen is het onderdeel van de algemene voorwaarden. Net zoals MailChimp en Google Analytics is dit dan een amendement ‘gegevensverwerking’op de algemene voorwaarden.

Website

Voor een website maak je gebruik van een hostingpartij en een websitebouwer. Als er persoonsgegevens worden ingevoerd in de website door de websitebouwer dan is een verwerkingsovereenkomst nodig.

Als je een onderhoudscontract is afgesloten en de websitebouwer kan inloggen op de website en inzendingen lezen dan is dit ook nodig.

Op het moment dat een websitebouwer een website oplevert met alleen demo content en deze wordt daarna door jou gevuld. En de websitebouwer kan niet meer inloggen dan is er geen overeenkomst nodig.

Om het samen te vatten: kan de websitebouwer bij de persoonsgegevens, kan hij/zij deze inzien, dan sluit je een overeenkomst af.

Nieuwsbrief

Op het moment dat je een webdesigner je nieuwsbrief laat maken binnen je eigen account heeft deze in sommige gevallen toegang tot de maillijsten. Maak hier afspraken over. In sommige gevallen laat je deze persoon de import doen. Het beste is om dit samen te doen op jouw eigen computer, zodat de lijsten met namen en adressen niet bij een derde persoon belanden. Geef je toch toegang dan moet je samen een verwerkersverklaring afsluiten en zorgdragen dat hij/zij daarna de lijsten vernietigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg me op deze kanalen (of niet)

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw