wordpress-tip-2-blogfunctie-aanzetten

Blogfunctie aanzetten om te kunnen bloggen met WordPress

Staat de blogfunctie van jouw WordPress website nog niet goed ingesteld? In deze video leg ik uitgebreid uit hoe je dat zelf kan aanpassen.

Wil je beter gevonden worden op het world wide web dan is bloggen een goede marketing tool om beter zichtbaar en beter vindbaar te worden. Gebruik je deze functie nog niet op je website en wil je die zelf aanzetten? Bekijk dan de video.

Ben je meer van de stappenplannen volg dan deze stappen

In 3 stappen je blogfunctie aanzetten

stap 1 – Maak een pagina aan en noem deze Blogs

Uiteraard mag het ook een andere titel krijgen. Controleer eerst of je niet al zo’n pagina hebt. Dan kan je stap 1 overslaan

Stap 2 – Zorg dat deze pagina in het menu staat

Ga in je dashboard naar Weergave> Menu’s. Zie video voor het toevoegen van een pagina aan je menu.

Stap 3 – Ga naar Instellingen>Lezen

Selecteer hier bij statische pagina’s, de juiste berichtenpagina. Laat je homepage instellingen staan. En klik op opslaan.

Nu zullen je berichten tonen op de pagina die jij hebt geselecteerd. Ziet het er nou nog niet zo mooi uit, haal deze pagina dan tijdelijk uit je menu. Dan kan je in je eigen tijd er voor zorgen dat je alle berichten rustig na kan lopen. Zorg dat je bij elk bericht het volgende toevoegt:

  1. Een uitgelichte afbeelding
  2. Een intro tekst
  3. Een ‘lees meer’ knop

Controleer ook bij Instellingen>Media of de thumbnail instellingen goed staan. Let op, pas dit alleen aan als je zeker weet dat dit niet de andere foto’s van je website beïnvloed. Weet je het niet zeker, raadpleeg dan de degene die je website heeft gebouwd. Bouw je de website in eigen beheer, neem dan contact me mij op: 06 531 90 681 of studio@sandragortemaker.nl

Als je pagina er dan nog steeds niet toonbaar uitziet kan je het beste contact opnemen met je webbouwer/designer. Heb je een thema gekocht, zoek dan in de handleiding of er niet bepaalde instellingen gedaan moeten worden.

Tutorials


Studio Sandra Gortemaker

Studio Sandra Gortemaker richt zich op vrouwelijk ondernemers die graag ondersteuning willen in hun online marketing. Ik help je bij het opzetten van je WordPress website, landingspagina en/of salespagina en je MailChimp campagnes. Ik ben hierin jouw sparringpartner en coach.

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle

%d bloggers liken dit: