Doe gratis mee met de “Bouw je eigen website vijfdaagse”!

Werken met een pagebuilder

Aangepast op: 9 jun, 2021

Ben jij toe aan een restyling van je website, om ben je van om er een zelf te gaan bouwen? Graag laat ik je mijn favoriete thema zien. Ik word vooral enthousiast van de vele mogelijkheden en de snelheid waarmee je een pagina layout kan maken.

Ik gebruik al meer dan tien jaar de thema’s van Yootheme. Daar maak ik geen geheim van.

De meeste ontwerpen die ik krijg aangeleverd van de grafisch ontwerper, kan ik maken met dit thema als basis. Hoe dat kan? Ja dat moet ik je toch echt in een video laten zien!

Ook ik ben geen developer maar kom uit de creatieve hoek. Vroeger heb nog websites gemaakt met Flash, HTML en CSS maar die kennis heb je niet persé nodig wil je een mooie website maken.

YOOtheme uitleg – nee ik heb geen aandelen

Pagebuilder

Sinds 2017 werk ik met de ingebouwde pagebuilder en het is echt een feestje om nieuwe layouts te maken. Met een pagebuilder kan je helemaal je eigen layouts bij elkaar klikken. Dus ook een landingspagina die je vaak nodig hebt als je gaat adverteren. Of als je zelf een actie hebt bedacht, een workshop of event wilt promoten. Met deze pagina bouwer kan je layouts of delen van de layout bewaren in de bibliotheek. Heb je eenmaal een basis layout waar je tevreden mee hebt dan kan je die elke keer opnieuw gebruiken.

Er bestaan meerdere pagebuilders (Elementor, WPBakery, Divi, Beaverbuilder etc. )maar dat zijn allemaal plugins. Het nadeel daarvan is dat ze soms betaald zijn. En vaak kan je niet goed terugvinden waar je een stuk test, een button of een aanmeldblok hebt geplaatst. Dit is uiteraard mijn ervaring. Ik hoor evenveel goede verhalen.

Met de YOOtheme PRO thema’s werk je met een splitscreen. Je ziet direct je wijzigingen.

links de bouwer, rechts het resultaat

Dynamische Content

Sinds dit jaar is er dynamische content bijgekomen en het maken van eigen template. Zo kan je in een handomdraai de standaard opmaak van een berichtenpagina aanpassen. Gutenberg heb je niet meer nodig.

Zelf bouwen of uitbesteden

Ik denk dat het systeem zo handig is, dat ik je het in twee tot drie sessie kan uitleggen. Maar dan hebben we het over een samenwerking zonder grafisch ontwerper. En dan ga je zelf aan de slag.

Afhankelijk van je budget kan je er voor kiezen om het grotendeels uit te besteden en dan is 1 sessie voldoende om je uit te leggen waar je de foto en teksten kan aanpassen. Ik maak je website dan technisch in orde, maak de styling en de layouts in orde. Je kan dan mij of een grafisch ontwerper vragen het ontwerp te maken.

Heb je tijd, ben je handig met dit soort online tools dan kan je er ook voor kiezen zelf te bouwen maar dat je een strippenkaart aanschaft en mij alleen vraagt als je er bij bepaalde dingen niet uitkomt.

Een website maken of restylen kost tijd

Let er op. Hoe mooi het ook klinkt. Je moet er wel zelf tijd voor vrij maken. Voordat er een website komt moet duidelijk zijn wie je doelgroep is en welk doel je hebt met je website. Vandaar uit kan je de pagina’s beter uitwerken. Houd rekening met zo’n 40 uur dat is inclusief regelwerk, fotoshoot, teksten schrijven, foto zoeken, overleg etc.

Wil je het bouwen uitbesteden dan heb ik van jou het volgende nodig:

  • Menu-indeling
  • Paginatitels + teksten
  • Afbeeldingen
  • Ontwerp en of stylesheet (huisstijl) met logo
  • Keuze voor Google Analytics (of niet)
  • Zoekwoorden/zinnen voor de vindbaarheid (voor Yoast SEO)
  • Een aantal blogs of een tweetal casussen
  • Testimonials (aanbevelingen)

Tutorials in het Nederlands

Wil je eerst zelf aan de slag? Ik heb op mijn eigen website een aantal Nederlandstalige video’s geplaatst omdat de meeste in het engels zijn. Mocht je dit thema ook gebruiken en kom je er niet uit? Laat je vraag dan achter in de reactie, ik zal er een tutorial van maken als de vraag algemeen genoeg is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg me op deze kanalen (of niet)

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Let op: alle genoemde prijzen op deze website zijn excl. 21% btw