Werk jij al in de Gutenberg editor?

Begin dit jaar heeft WordPress een nieuwe editor geïntroduceerd. En nu ben ik heel benieuwd of jij al werkt met deze editor. Zijn jouw blogs nu in een supermooie layout te zien of ben je met de klassieke editor blijven werken?

Wat is de Gutenberg editor?

Nog even terug voor degene die met de klassieke editor werken. In eerdere blogs heb ik de mogelijkheden al uitgelegd dus nu even in het kort. WordPress heeft nu de mogelijkheid om je blogs mooi op te maken met blokken. Je typt dan nu niet meer alles onder elkaar en plakt er afbeeldingen tussen. Met de Gutenberg blokken editor plaats je blokken die je vervolgens vult. Net zoals bij een pagebuilder.

Waarom zou ik overstappen?

De klassieke editor is er nu alleen nog in de vorm van een officiële plugin van WordPress zelf. Deze wordt nog tot en met 2022 onderhouden, dus je hoeft niet per direct over. Ben je na januari 2019 begonnen met WordPress dan heb je grote kans dat je niet anders kent dan de Gutenberg editor.

Maar wil je af van je saaie blog opmaak en wil je werken met een mooie opvallende button, een gallery of bijvoorbeeld een afbeelding met een quote er over. Of een losse quote? Dan bied WordPress hier nu de mogelijkheid toe.

Je kan je blog beter leesbaar maken en je hebt meer invloed op de vormgeving. Wil je weten wat de meest handige functies zijn? Kijk dan naar onderstaande video.

Start dit jaar nog met de Gutenberg editor, ik daag je uit!

Gutenberg


Studio Sandra Gortemaker

Studio Sandra Gortemaker richt zich op vrouwelijk ondernemers die graag ondersteuning willen in hun online marketing. Ik help je bij het opzetten van je WordPress website, landingspagina en/of salespagina en je MailChimp campagnes. Ik ben hierin jouw sparringpartner en coach.

Is er nog iets onduidelijk of heb je een andere vraag? Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contactgegevens

Btw-ID NL001413297B10
KVK 53368959

Post- en vestigingsadres

Timmermeesterslaan 44 8014 EM Zwolle

Bezoekadres / Kantoor

Esdoornstraat 3 8021 WB Zwolle

%d bloggers liken dit: